روش انجام حجامت اسلامی
۱-در حجامت اسلامی باید اوقات رعایت شود. بنابراین:
*دراوقات قمر در عقرب، انجام هرگونه #حجامت و فصد و خونگیری ممنوع است.
*در هوای ابری و باد و طوفان حجامت و فصد و خونگیری ممنوع است.
*هفته اول و هفته آخر هرماه قمری انجام حجامت و فصد و خونگیری ممنوع است.
*شبها انجام حجامت و فصد و خونگیری ممنوع است. به غیر از ماه رمضان.
*جمعه ها و چهارشنبه ها انجام حجامت و فصد و خونگیری ممنوع است و موجب پیسی و غش و ضعف می شود.
*حداقل باید ۱۲ ساعت از رابطه جنسی و مجامعت و حمام و خوردن غذاهای شور و ترش گذشته باشد.
*بهترین اوقات حجامت و فصد و خونگیری بین ۱۲ تا ۱۵ هرماه قمری است. و در مرتبه بعد ۱۷ قمری مصادف با دوشنبه و سپس، ۱۷ یا ۱۹ یا ۲۱ قمری که مصادف با سه شنبه یا پنج شنبه. (با فرض رعایت اوقات ممنوع)
*به طور کل در غیر ایام ممنوعه، پنج شنبه نسبت به باقی روزهای هفته افضل است.
*انجام حجامت و فصد و خونگیری در صبح بهتر است. به جز دوشنبه ها که بعد از عصر شرعی باید انجام شود.
۲-شخصی که میخواهد حجامت شود باید رو به قبله و چهار زانو بنشیند.
۳-بهتر است موهای بدن خود را خصوصا در موضع حجامت اصلاح کند.
۴-حجامت باید در حال سیری انجام شود و نباید شکم خالی باشد. مثلا ۱ الی ۲ ساعت بعد از غذا خوب است.
۵-حجامت برای افراد صفراوی موجب تشدید صفرا می شود مگر با خوردن یک عدد انار قبل و یک عدد انار بعد از حجامت.
۶-حجام باید از بادکش سرد و تیغ کوچک و بسیار ظریف برای حجامت استفاده کند.
۷-حجام باید بتواند پوست نرم و سفت را از هم تشخیص دهد.
۸-حجام باید مراحل زیر را مو به مو انجام دهد:
1⃣ابتدا محل و موضع حجامت را با دقت پیدا کند. میتواند قبل از شروع حجامت, کل کمر شخص را به سمت موضع حجامت ماساژ دهد و روغن مالی کند.
2⃣سپس با کمک ساکشن (مکنده) و لیوان یکبار مصرف یا چندبار مصرف, مکش بسیار بسیار کم انجام دهد. یعنی باید مکش به کمترین مقدار ممکن باشد و کم ترین و خفیف ترین مقداری که دستگاه میتواند را بکشد. (?مکش حداقلی)
3⃣بعد از ایجاد مکش, لیوان باید حدود ۳۰ ثانیه الی ۱ دقیقه بماند یعنی به اندازه ای که مقداری خون در موضع جمع شود و سرخ شود اکتفا کند.
5⃣این بار برای بار دوم، لیوان را برداشته و خوب به موضع نگه کند تا بعد از حدود پنج ثانیه که سرخی موضع پخش شد مجددا لیوان را بگذارد ولی مکش کمی از مکش اولی بیشتر باشد و لیوان هم کمی بیشتر بماند. (میزان افزایش مکش خیلی خیلی کم و خفیف باشد)
6⃣پس از ۱/۵ الی ۲ دقیقه ماندن لیوان در موضع, مجددا لیوان را برداشته و پس از حدود پنج ثاینه, بازهم مکش بعدی اندکی بیشتر از مکش قبلی باشد.
7⃣این مکش ها و مدت زمان ماندن های مرحله ای لیوان را تکرار کند تا جایی که آخرین لیوان با نهایت مکش انجام شود. (?مکش حداکثری) دقت کنید به هیچ وجه نباید موضع کبود شود.
8⃣مجددا بعد از حدود پنج دقیقه یا بیشتر لیوان را بر دارد و دوباره بگذارد و به همان اندازه با ساکشن بکشد. ولی این بار لیوان فقط ۵ الی ۱۰ ثانیه بماند. و مجددا برداشته و دوباره بذارد و باز هم مکش به مقدار قبل و بعد از ۵ الی ۱۰ ثانیه مجددا لیوان را برداشته و این عمل را آنقدر تکرار کند تا موضع حسابی سرخ شود به حد انفجار. (دقت شود هرگونه کبودی در موضع نشان از غلط انجام دادن کار یا غلظت و غلبه سودای بیش از حد خون شخص است)
اطراف محل حجامت عام را روی هر کتف میتوان با سه لیوان (مجموعا ۷ لیوان)به همین روش بادکش ضعیف گذاشت و به سمت محل حجامت عام بادکش لغزان کرد.
9⃣در همین حین آیت الکرسی و دعای حجامت را هم حجام و هم شخص هردو بخوانند.
?سپس تیغ خود را آماده کرده و به روغن زیتون آغشته کند و قبل از برداشتن لیوان نوک انگشت خود را با روغن زیتون چرب کرده و بلا فاصله با همان انگشت و بدون هیچگونه فشار موضع را سریع چرب کند. سپس برای تیغ زدن نکات زیر را رعایت کند:
۱-باید تیغ ها بسیار بسیار نرم و سطحی و ظریف در حد خراش زده شود. یعنی به حدی که فقط کمی پوست باز شده و تیغ به گوشت برسد تا از آن خون جاری شود اکتفا کند و از تیغ زدن های درشت و عمیق به شدت بپرهیزد. پس تا جای امکان اگر میتواند طوری تیغ بزند که شخص هیچ دردی حس نکند.
۲-هرچقدر پوست نرم تر باشد تیغ را نرم تر و سطحی تر و هرچقدر پوست ضخیم تر باشد تیغ را اندکی قوی تر و عمیق تر بزند.
۳-باید تیغ را به نرمی روی موضع بکشد و نباید مانند حجامت های سنتی نوک بزند. یعنی تیغ خیلی نرم و آرام با فشار بسیار بسیار کم روی موضع از بالا به پایین کشیده شود. نه خیلی سریع و نه خیلی کند. دقت کنید تا جای امکان نباید شخص درد بکشد و باید آرام تیغ زد. و کل مدت زمان تیغ زدن چیزی حدود ۱۰ یا ۱۵ ثانیه طول بکشد.
۴-طول رد تیغ باید بسیار بلند باشد. یعنی کلا یک ردیف بزند.
متاسفانه در حجامت سنتی این کارها انجام نمیشه.