خانهتماس ورود
مجموعه طب اسلامی و سلامت اهلیلج سبک زندگی اسلامی
مجموعه طب اسلامی و سلامت اهلیلج سبک زندگی اسلامی
طلبه قدیم دانشجو حال ارشد شیعه شناسی فعال فرهنگی بسیجی گروه جهادی سبک زندگی اسلامی عاشق طب اسلامی.کتاب. آشپزی. دوخت تزیینی نقاشی. و...
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات
جستجو
موضوعات
  • همه
  • خودم پز
  • حسینیه دل
  • روز مرگی ها
  • شهدا
  • عاشقانه
  • یک قدم تا خدا
  • مناسبت
  • حدیث
  • سیره
  • پندانه
  • مساله شرعی
  • سوالات اعتقادی
  • تمثیلات
  • داستان
  • روضه
  • تفسیر
  • داستان
  • طب اسلامی
    • طرز تهیه دارو ها و غذاهای طب
    • تجربیات طب اسلامی
    • درمان بیماری ها
    • احادیث طبی
    • دعا درمانی
    • طبایع چهارگانه
    • معرفی داروهای طب اسلامی
    • ممنوعات
    • بهداشتی آرایشی
    • نکات
    • دارو ومحصولات ارگانیک
    • تقویم روزانه نجومی
  • مربی کودک
  • بازگشت
  • حضرت دلبری
  • خودم نوشت
  • نقد کتاب
  • معرفی کتاب
  • روشنگری
  • باستان شناسی
  • « نزول رحمت
  • کاچی »
رب انار
ارسال شده در 4 آذر 1395 توسط اهلیلج در خودم پز

Samira:

تهیه رب انار خانگی به دو روش

 

مواد و وسایل لازم:

انار 8 کیلوگرم

آب 3 لیوان

نمک در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری

صافی پارچه ای یا سیمی خانه ریز

گوشتکوب

چرخ گوشت

رب انار

طرز تهیه رب انار به روش اول:

انار را دانه کنید سعی کنید پوست داخلی و غلاف سفید رنگ داخل انار، با دانه ها مخلوط نباشد البته اگر در حجم بالا رب گیری می کنید و تهیه دانه انار خالص مشکل است، اگر کمی از غلاف های سفید با دانه ها مخلوط شد ایرادی ندارد.

در قابلمه بزرگی، دانه های انار همراه آب را روی حرارت بگذارید زیر شعله را بلند کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و هر چند دقیقه انار را هم بزنید و با فشار ملاقه یا کفگیر به دانه ها سعی کنید آب دانه ها کاملا گرفته شود. هر از گاهی در حین جوشیدن، با گوشتکوب دانه ها را در قابلمه بفشارید تا آب از دانه خارج شود.

این کار را ادامه دهید تا زمانی که حداکثر آب دانه ها گرفته شود.

سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا آب از دانه ها جدا شود. دانه ها در این مرحله سفید رنگ هستند و نشانه این است که آب آن ها تا حد ممکن گرفته شده است ولی برای آب گیری کامل، دانه های داخل صافی (تفاله ها) را مجددا در قابلمه جداگانه ای بریزید و با مقداری آب بگذارید بجوشد تا رب انار درجه 2 حاصل شود!

آب انار خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. بایستی هر چند لحظه هم بزنید تا رب شما ته نگیرد چون در این مرحله آب سریعا تبخیر می شود.

دقت داشته باشید رب انار مانند رب گوجه فرنگی زمان زیادی برای جوشیدن و غلیظ شدن نمی برد بنابراین بایستی مراقب باشید تا رب ته نگیرد وگرنه هم رنگ و هم طعم رب خراب می شود.

در اواخر غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید تا فساد و کپک زدگی رب را به تعویق بیندازد. رب انار درجه 1 آماده است.

غلظت رب انار بسیار مهم است چون اگر خیلی سفت شود زمانی که در یخچال می گذارید سفت تر شده و در بعضی موارد قاشق به سختی داخل رب می رود، وقتی به عنوان چاشنی یا سس از آن استفاده می شود خیلی دیر در آب حل می شود و در نتیجه استفاده از آن مشکل است که این غلظت مناسب نمی باشد. برخی برای کسب درآمد بیشتر، رب را آن قدر شل بر می دارند که حتی با نگهداری رب در یخچال نیز کپک می زند، که این غلظت نیز مناسب نیست. بلکه باید نه شل و نه سفت باشد بنابراین غلظت مناسب رب انار، نیاز به کسب تجربه بیشتری دارد.

طرز تهیه رب انار به روش دوم:

انار را دانه کنید و در چرخ گوشت بریزید و آب انار را بگیرید. البته برخی از آبمیوه گیری های خانگی و یا چرخ گوشت های صنعتی نیز همین کار را انجام می دهند. در این روش دیگر آبی داخل دانه ها باقی نمی ماند و می توانید تفاله ها را دور بریزید.

این روش به علت اینکه برای آب گیری دانه ها از چرخ گوشت استفاده می شود راحت تر است و در ضمن زمان کمتری صرف می شود.

مستقیما آب خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و بگذارید غلیظ شود. غلظت مناسب همان غلظتی است که قاشق به راحتی در رب حرکت کند و در ضمن دیرتر فاسد شود.

نکاتی در مورد تهیه رب انار

در صورتی که انار آبدار باشد به ازای هر 8 کیلوگرم انار، 1 کیلوگرم رب انار حاصل می شود.

 

هر چه رب غلیظ تر شود دیرتر خراب و فاسد می شود و رنگ آن نیز تیره تر می گردد البته مراقب باشید که ته نگیرد وگرنه زحمت و هزینه شما به هدر می رود!

 

معمولا برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده می کنند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن ارزان تر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمی کند و آن چه مهم است اینکه انار آبدار و قرمز رنگ باشد بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوه ای رنگ و خشک باشد.

 

بهترین رنگ رب انار قهوه ای کمرنگ تا قهوه ای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته است و یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه کرده اند.

 

رب انار را داخل ظروف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف درب شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.

 

سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که در بیرون از یخچال باشد بایستی نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپک زدگی رب جلوگیری شود.

 

در برخی رب انارهای بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه نیز استفاده می کنند که هم طعم رب را ترش تر می کند و هم شکل بافت رب انار را تغییر می دهد در این مواقع شما دانه های ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده می کنید که همان تفاله پوست آلوچه است.


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

آخرین مطالب
  • خواص داروی اذخر
  • داروی درمان سینوزیت 
  • درمان یائسگی زودرس 
  • ✅✅ عوامل زیاد شدن روزی ✅✅
  • ادعیه و اذکار افزایش رزق
  • خلاصه آداب زناشویی در اسلام
  • خواص داروی ابن مسعود 
  • خواص داروی مرکب 3
  • خواص شربت مدبر غدیر
  • خواص ماکارونی با آرد دیم
آخرین نظرات
  • یادگاری  
    • یادگاری
    • عطر چفیه ها
    • وبلاگ حضرت زینب سلام الله علیها یزد
    در خواص داروی اذخر
  • بهناز  
    • http://karajdata.blog.ir/post/24>
    در درمان چاقی
  • علی در طرز تهیه نوره
  • امیر در طرز تهیه نوره
  • علی در طرز تهیه نوره
  • علی در طرز تهیه نوره
  • ميترا در طرز تهیه روغن بنفشه
  • محمّد در طرز تهیه نوره
  • پیمان در طرز تهیه نوره
  • اهلیلج  
    • مجموعه طب اسلامی و سلامت اهلیلج
    • قرارعاشقی
    در طرز تهیه نوره
  • فاطمه در طرز تهیه نوره
  • حضرت مادر (س)  
    • مطیع ولایت (بسیج طلاب سطح 3 اراک )
    • خاطرات خاکی
    • وصیت عشاق
    • یا زینب کبری
    در آمدم ای شاه پناهم بده
  • اهلیلج  
    • مجموعه طب اسلامی و سلامت اهلیلج
    • قرارعاشقی
    در تراریخته در یزد
  • ریاحی  
    • ریحـانه اصـفهـان
    در تراریخته در یزد
  • حضرت مادر (س)  
    • مطیع ولایت (بسیج طلاب سطح 3 اراک )
    • خاطرات خاکی
    • وصیت عشاق
    • یا زینب کبری
    در کم خوری
  • حضرت مادر (س)  
    • مطیع ولایت (بسیج طلاب سطح 3 اراک )
    • خاطرات خاکی
    • وصیت عشاق
    • یا زینب کبری
    در کم خوری
  • حضرت مادر (س)  
    • مطیع ولایت (بسیج طلاب سطح 3 اراک )
    • خاطرات خاکی
    • وصیت عشاق
    • یا زینب کبری
    در هاضوم
  • حضرت مادر (س)  
    • مطیع ولایت (بسیج طلاب سطح 3 اراک )
    • خاطرات خاکی
    • وصیت عشاق
    • یا زینب کبری
    در درمان عمومی مزاج ها
  • حضرت مادر (س)  
    • مطیع ولایت (بسیج طلاب سطح 3 اراک )
    • خاطرات خاکی
    • وصیت عشاق
    • یا زینب کبری
    در درمان سیاتیک
  • حضرت مادر (س)  
    • مطیع ولایت (بسیج طلاب سطح 3 اراک )
    • خاطرات خاکی
    • وصیت عشاق
    • یا زینب کبری
    در آقا
رتبه
    کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان