به نام حضرت حق?
✔️✔️برنامه جامع تغذیه
?قسمت اول?
?وعده های شبانه روزی:
▫️ ناشتا (بعد از نماز صبح):
1. 21 دانه مویز قرمز (کشمش هسته دار)
2. یک قاشق مرباخوری عسل همراه با ۳ یا ۵ عدد سیاهدانه (جویده شود)
3. یک عدد سیب رسیده
4. فالوده عسل بهمراه سیب سرخ
5. یک خوشه کوچک انگور
▫️ صبحانه (حدود ۴ ساعت قبل از اذان ظهر):
1. یک لیوان شیر طبیعی گاو بهمراه هفت عدد خرما یا عسل
2. یک قاشق غذاخوری مخلوط سه شیره (انگور، خرما، توت)
3. یک لیوان کوچک یکی از دمکرده های دارچین، آویشن، بنفشه،بادرنجبویه و…
4. سویق گندم یا جو یا سیب بمیزان یک یا دو قاشق بصورت خشک یا همراه روغن زیتون (برای کودک بهمراه شکر سرخ)
5. یک قاشق شکر سرخ (طبرزد)
6. یک قاشق مرباخوری عسل چندگیاه
7. یک عدد شلغم
8. نان سبوسدار با عسل
9. نان با روغن زردگاوی یا روغن شحم گاو
10. هلیم با طریقه پخت اسلامی
11. آش حبوبات، آش برنج، آش سبزی همراه با مصلحات
12. یک کاسه نخود پخته یا باقلای طبیعی پخته (باقلای طبیعی ریز برای افراد فاویسم همراه صفرابر، بلا مانع بلکه نافع است)
13. ۷ عدد خرما (بخصوص برنی)
14. آب پرتقال یا آب خربزه با خرما
▫️ناهار:
در آداب اسلامی این وعده وجود ندارد و بجای آن باید صبحانه ی کامل خورد و شام بلافاصله بعد از نماز عشاء باشد.
نکته: خواب نیمروز، و یک روز در میان استحمام فراموش نشود.
نکته 2: حذف نهار بایستی تدریجی صورت پذیرد.
▫️ در طول روز:
وعده ی غذایی بین صبحانه و شام موجب تخریب مزاج و سلامت بدن است اما در صورت فشار گرسنگی، موارد زیر وعده به شمار نمی آیند:
1. شربت عسل
2. شربت عسل و لیمو
3. چند عدد میوه مانند لیموشیرین، انار، هویج، زردآلو، گلابی، به، خرما، انجیر
4. کاهو همراه با سکنجبین
5. چند قاشق سویق
6. کفی از نان تست با روغن زردگاوی یا روغن شحم گاوی
7. جویدن کندر
8. فالوده سیب و گلاب و عسل
9. آب کاسنی
10. شلغم یا نخود یا بلال یا باقلای طبیعی (ریز) پخته شده
11. آب شلغم بهمراه عسل
12. چند عدد سنجد
▫️شام:
?لیست سنگین:
1. قورمه سبزی
2. قیمه (همراه کدو یا بادمجان یا بدون آنها)
3. ماهی کبابی حداکثر یک یا دو هفته یکبار
4. جوجه کباب (مرغ خانگی) حداکثر یک یا دو هفته یکبار
5. خورشت (یکی از کدو، بادمجان، بامیه یا لوبیا) مخلوط با گوشت یا بدون گوشت
6. دمپخت حبوبات مخلوط با گوشت یا بدون گوشت
7. کلم پلو، لوبیا پلو، عدس پلو، سبزی پلو (همراه با مصلحات)
8. کوفته
9. کوبیده یا بریانی
10. انواع ته چین
11. فسنجان با پنیر (بعلت وجود گردو در فسنجان حتما پنیر استفاده شود)
12. خورشت گوشت گوسفندی پخته شده با شیر
13. شوید پلو با ماست و زنیان
14. خورشت کدو مسمّی یا حلوایی با پوست
?لیست سبک:
1. نان سبوسدار بهمراه پنیر و گردو
2. انواع آش همراه مصلحات
3. انواع سوپ همراه مصلحات
4. تخم مرغ سرخ شده با روغن زیتون و پیاز سفید (همراه عسل خورده شود)
5. انواع کوکو (مثلا کوکوی تره ی بی نمک با روغن زیتون) و کباب تابه ای
6. خوراک بادمجان یا خوراک لوبیا
7. نان سبوسدار و هلیم اسلامی (بدون آرد سفید)
8. آش گُل سرخ
9. خوراک کدوبادمجان وپیاز در روغن زیتون
▫️ در کنار سفره:
1. انواع سبزی بخصوص تره، خرفه، ریحان، کرفس (شاهی و گشنیز از سبزی مصرفی حذف شود)
2. کاهو، پیاز، کلم پخته
3. برگ کاسنی، برگ چغندر
4. انواع سویق (گندم، جو، سیب، عدس، کنجد و …)
5. یک قاشق مربا خوری روغن زیتون و نمک دریا
6. مصلحات غذاهای سرد مانند (عسل، خرما، سیاه دانه، زیره، آویشن، گلپر و شوید) و مصلحات غذاهای گرم مانند (لیمو و سرکه خانگی)
7. یک قاشق آبغوره ی طبیعی (نجوشیده و بی نمک) همراه غذا
8. مخلوط آویشن و نمک قبل و بعد از غذا.
9. هاضوم (ترکیب مساوی سیاهدانه و آسیاب شده آویشن و رازیانه) برای غذاهای سنگین?
❀°◆❀°◆❀
?اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج?
☘ چکیده ای از طب اسلامی☘
?استاد تبریزیان?