به نام حضرت حق
? آب فاتر
- آب جوشیده ای که ولرم شده است.
نکته1: خوردن آب و غذای داغ بشدت نهی شده است.
نکته2: فتور از حدت به سردی میاید نه از سردی به حدت یعنی آب بایستی به جوش برسد و سپس سرد شود نه اینکه فقط گرم شود.
نکته3: دقت شود که آب نبایستی زیاد بجوشد بلکه بمحض بج.ش آمدن و رسیدن به نقطه جوش بایستی از روی شعله برداشته شود وگرنه آب خاصیت خود را از دست میدهد.
نکته 4: میتوان به آب فاتر مقداری قند طبیعی نیشکر یا عسل اضافه کرد؛ شکر سرخ برای هر چیزی نفع دارد و ضرری ندارد و آب جوش هم همینطور است فلذا آب جوش و شکر طبیعی بسیار نافع است.
?خواص
در صورتی که ناشتا یا موقع افطار استفاده شود (طبق روایت امام صادق علیه السلام):
1. معده و کبد را پاک میکند.
2. بدن و دهان را خوشبو میکند.
3. دندانها را محکم میکند.
4. چشم را قوی و بینایی را جلا میدهد.
5. رگها (ژنها) را که هیجان کرده فرو مینشاند.
6. مره (صفرا و سودا) و بلغم را درمان میکند (سه مزاج را تعدیل میکند که بهترین درمان است).
7. گرمی معده را فرو مینشاند.
8. درمان میگرن نیز هست.
?توضیحات
- مردم در قدیم آب جوش می خورند که واقعا مفیده ولی چای مضر است.
❀°◆❀°◆❀
?اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج?
☘ چکیده ای از طب اسلامی☘
?استاد تبریزیان?